Husker du den gangen du fant ditt første grå hår? Vi er sikre på at det var et forferdelig øyeblikk hvor du plutselig ble minnet om alderen din… Enten det skjedde i tenårene, 20-årene eller 30-årene, er ikke alt tapt! For noen mennesker inntreffer dette øyeblikket senere i livet, mens andre kan oppleve at håret blir grått mye tidligere. Selv om dette kan skje tilfeldig og du kanskje ikke finner et annet grått på flere år, kan det, avhengig av livsstilen din, være et tegn fra kroppen din som forteller deg at du må sakte ned og ta ekstra vare på deg selv. Heldigvis har aldrende hår like mange alternativer som alle andre hårtyper. Selv om det kan være skummelt å møte den uunngåelige endringen, kan eksperttips om hårpleie hjelpe deg med å akseptere og omfavne det som ligger foran deg!

 

Hvordan aldres håret?

Visste du at et hårstrå kan leve opptil syv år før det faller? Hver eneste tråd på hodet går gjennom den samme hårsyklusen som til slutt slutter. Men i tillegg til en “levetid” for et hårstrå, er det en generell syklus av hårvekst som skjer med alderen. Det første og mest åpenbare tegnet er endring av farge og utseende av grått. En slik endring skjer vanligvis i 30-årene, etter at follikkelen produserer mindre melanin enn før. Likevel er det ikke uvanlig at håret blir grått mye tidligere enn det! Eller, hvis du er velsignet med heldige gener, kan grått hår gradvis vises, og asketonet hår er mye tregere. Uansett, aldring lager sakte skade på hår og hodebunn, bremser talgkjertlene og påvirker tykkelsen, teksturen, og generelt hårets tilstand. Med tiden føles håret stivere, grovere, tørrere og sprøere. Det er et faktum!

I følge noen vitenskapelige rapporter avhenger grånende mønstre av begynnelsesalder, kjønn og vaner som påvirker helsen vår

Klipp håret med litt slakk!

Du kan føle deg og se ung ut, men alderen din dikterer de biologiske prosessene i kroppen din, inkludert follikkelfunksjonen. Selv når du bruker hårprodukter med høy ytelse, prøv å unngå å overbelaste håret slik du kanskje har gjort før. All styling, farging, kjemiske behandlinger og feil vedlikehold setter spor på håret ditt. Og siden håret ditt eldes med deg, må du ha en annen tilnærming til moden hårpleie. Fokuset ditt bør være på å unngå skade og bevare de beste egenskapene dine.

 

Berolig hodebunnen med børsting og massasje

Siden håret blir tynnere og mer delikat etter hvert som vi blir eldre, er det viktig å behandle det forsiktig. Aggressive hårpleieprodukter er ikke de eneste tingene som skader håret ditt. Siden modent hår opplever hyppigere tynning og sprøhet i skaftet, kan feil vedlikehold og børsting skade det betydelig. Du må bruke børster som er skånsomme mot håret og hodebunnen. I tillegg kan du massere hodebunnen med fingertuppene og skjemme bort håret så ofte du kan! Det er ikke bare gunstig for hodebunnsstimulering, men det kan også være ganske avslappende.

 

Tilfør fuktighet ofte

Det er ingen hemmelighet at hårets evne til å holde på fuktighet og elastiske egenskaper bremser ned jo eldre vi blir. Det er derfor du må gjøre alt for å tilfredsstille hårets “tørst”. Den ideelle modne hårpleiekuren trenger gjenoppbyggende mykgjørende sjampo som styrker og gir ungdommen tilbake til hårstråene dine, etterfulgt av en dyp kondisjonerende foryngende maske. Når du sliter med aldrende hår, er det ikke noe som heter overhydrering. Med riktig omsorg og engasjement er det ikke noe hår som ikke kan gjenopprettes. Men i tilfelle håret ditt lider av overdreven tørrhet og matthet, er det smart å investere i profesjonelle hårprodukter, helst kjøpt i din frisørsalong og etterspør gjerne riktig behandling tilpasset deg.

Boost håret fra innsiden

Hemmeligheten bak sunt hår er ikke bare å gi næring til hodebunnen og skaftet på utsiden, men også på innsiden. Blodårene ved bunnen av follikkelen har ansvaret for å “mate” håret ditt. Å berike kostholdet ditt med vitaminer og mineraler som fremmer vekst og velvære i hodebunnen er viktig! Å legge til flere fettsyrer i kostholdet ditt, som Omega-3 og Omega-6, er mer enn gunstig for håret og kroppen. Foruten høykvalitetsprotein som øker hårveksten, inneholder fettsyrer en stor mengde vitamin D, B og selen. Disse næringsstoffene spiller en viktig rolle i å bekjempe beinbetennelse, demens og depresjon samtidig som de reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.

 

Fokuser på volum og glans

Shedding er en normal prosess i hårvekstsyklusen. Etter at hårstråene har nådd toppen, faller det av, og veksten gjenoppstår. Men hyppigere tynning følger ofte gråtoner og andre problemer som dukker opp senere i livet. Bare at denne gangen regenererer ikke follikkelen. Kroppen vår behandler næringsstoffer mindre effektivt, så å miste det voluminøse håret har en tendens til å følge med. Selv om det er overveldende å tenke på det, bør det å ta et skritt bakover for å bremse prosessen og jobbe med hårets glans og volum være din prioritet. Bruk produkter som tetter og fyller volumet, men som også stimulerer hodebunnen og styrker røttene. Du trenger ikke si farvel til ditt unge hår! Det er nesten umulig for hår å eldes elegant uten riktig hjelp fra riktig diett.

Reduser frekvensen av hårvask

Huden og håret vårt fungerer på fantastiske måter. Å ikke vaske håret fører ofte til talgopphopning som forårsaker betennelse og ulike hodebunnsproblemer, mens overvasking med sjampo fjerner de naturlige hodebunnsoljene som beskytter huden. Derfor er det viktig å finne den perfekte balansen når du vasker håret. Likevel fungerer kroppen annerledes når den eldes. Etter at du har fylt tjue år, avtar talgproduksjonen sakte. Dette er fordi hormoner regulerer talgkjertlene. Hormonell funksjon forstyrres senere i livet på grunn av ulike medisinske og naturlige årsaker.

 

Du har sikkert lagt merke til at du trenger mindre hyppige vask enn før. Kanskje det er på tide å lytte til håret ditt og redusere de ukentlige sjamponeringene. Hvis du vil holde deg til rutinen og opprettholde samme nivå av friskhet hele tiden, prøv tørrsjampo mellom vaskene. Dessuten, hvis du sliter med grove og tørre tråder, kan du kanskje velge en tørr foryngende balsam i stedet.

 

Godta og omfavne endringene

Det eneste vi alltid kan kjempe for, men aldri slå – er tid. Mens årsaker til aldring av håret kan være hormonelle, biokjemiske, genetiske og miljømessige, er det mange ting du kan gjøre for å bremse overgangen og styrke og forynge håret ditt. En riktig moden hårpleierutine vil minimere effekten av aldring og skjule “slitasje” forårsaket av produkter og styling. Enten du begynner å bli grå i 20- eller 50-årene, aksepter at du går gjennom en naturlig prosess og omfavn endringene! De første par grå fargene kan virke som verdens undergang for deg, men husk at millioner av kvinner bevisst farger håret for å oppnå asketoner. Det er trygt å konkludere med at grått er mer enn ok!

Blonde Angel 250ml

kr439

Kevin Murphy Blonde Angel 250ml er en treatment/conditioner for blondt og grått hår som oppfrisker fargen og holder den kald og fresh! Ekstrakter fra Solsikkefrø, Olivenolje, Jojoba og Paranøtt reparer og gir fuktighet til blondt, bleket, stripet eller grått hår. Parabenfri

250ml

Free Hold 100g

kr459

Kevin Murphy Free Hold 100 g er en styling cream med fleksibelt godt hold som gir en thickening effekt til håret. Er rik på antioksidanter, vitaminer og ekstrakter fra Bergamot og Vanilje. Gir naturlig glans til håret. Parabenfri

100g

Night Rider 100gr

kr459

Kevin Murphy Night Rider 100 gr er en matt paste med bivoks og Grapefrukt ekstrakt som gir kraftig hold til korte teksturerte frisyrer med matt finish. Parabenfri

100g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Verdant AS Org. nr:  992 518 073 | Tlf 56 15 68 00

vipps_logo_rgb
Add to cart