Av

Av Kristin Gydesen Grindedal
@kristin_apres

Aprés Boutique Salon Frisør

Som frisør er vi vant med å glede kundene med de nydeligste farger og den perfekte klipp. Vi ser på håret som vår identitet. Det er en annen følelse når man skal “ta bort” den identiteten og erstatte den med en parykk.

 

Det å måtte forklare til en kunde hvordan man faktisk mister håret, som ikke bare er å «røyte litt ekstra» er vanskelig og tøft. Alt håret slipper taket og innen 3-4 dager er alt borte. Det er en skummel og veldig ubehagelig beskjed å gi til kunden, og det er noe de som regel ikke får informasjon om via legen.

Jeg tilbyr alltid kunden å komme inn til meg for å fjerne håret når de starter å miste håret. Dette gjør jeg i håp om at prosessen skal gå både litt lettere og litt fortere. Det er kanskje også litt mindre sårbart å fjerne alt hos meg enn å miste mye av hår hjemme. Akkurat denne oppgaven synes jeg selv er vanskelig, det er forståelig og naturlig nok både sårbart og tungt for kunden og.

Men det å kunne vite at det vi som frisører tilbyr hjelpe, det gir meg så mye glede. At jeg kan være den personen som gjør nettopp denne delen av sykdommen litt lettere. Jeg ønsker at de skal komme til meg og gå hjem med en følelse av at dette ikke var så ille som man hadde fryktet. Når jeg får tilbakemeldinger som – «Jeg følte meg som en prinsesse» – og de kommer en ekstra tur innom til meg med blomster for å si takk, det er da jeg føler at jeg klarte det. Jeg gir mye av meg selv i disse situasjonene, jeg føler mye, støtter og forklarer. Vi deler øyeblikk sammen. Vi gråter litt og vi ler når vi har bommet på en parykk, og den sitter litt på “halv åtte”.

Så er det ingenting som er så sårt som når man får beskjeden om at det ikke har gått bra, men heller ingenting som er så godt som når det går bra. Heldigvis går det bra de fleste gangene!

 

Vi må heller ikke glemme å takke alle de som ønsker å donere håret sitt for at de som mister skal få føle seg som seg selv. Tusen takk! Å miste hår er et sårt tema, uansett hvorfor og hvordan man mister det. Som frisører ønsker vi å være støttespillere og bidra til å gjøre prosessen noen hakk enklere.

 

Kristin 🤍

"Håpe alle i området som må gjennom det eg har vært gjennom komme til deg!!! Sa det akkurat til mamma i tlf, det å måtte ta håret osv hjemme hadde vært grusomt! 🥲 så tusen millioner!!! 💖"
Tidligere Kunde
Aprés

PARTY SESSION

kr849

Inneholder POWDER.PUFF, SESSION.SPRAY.FLEX og BODY.BUILDER, en perfekt trio for ulike stylinger både tilknyttet volum og hold.

Vi donerer 50kr til Rosa Sløyfe når du handler denne pakken.

ANGEL PUFF

kr789

For fint, skadet eller fargebehandlet hår er ANGEL.WASH og ANGEL.RINSE perfekt. For å tilføre ekstra volum, bruk POWDER.PUFF i vingene på luggen, ved røttene eller i bølgene på håret for ekstra puff.

Vi donerer 50kr til Rosa Sløyfe når du handler denne pakken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Verdant AS Org. nr:  992 518 073 | Tlf 56 15 68 00

vipps_logo_rgb
Add to cart